Museum

Uit de mode, Centraal Museum Utrecht

Op vrijdag 7 juli vond de feestelijke opening van Uit de mode, de inloopkast van het museum in het Centraal Museum Utrecht plaats. Bij deze feestelijke opening was ik aanwezig. Tijdens de opening werd er uitgebreid verteld hoe deze modetentoonstelling totstand is gekomen. Vervolgens mochten de genodigden de modetentoonstelling bezoeken. Daarna was er een gelegenheid voor een hapje en drankje. Als je naar huis ging kreeg je, als je je button inleverde een goodie-bag. In deze goodie-bag zat het boekje en andere leuke informatie die bij deze modetentoonstelling hoort.

Voor alle modeliefhebbers heeft het Centraal Museum weer een prachtige en spraakmakende modetentoonstelling neergezet. Ik vond het ronduit schitterend om dit soort kledingstukken van dichtbij te kunnen bekijken. I love the details en ik bespeur elk hoekje, touwtje, glimmertje etc.
Houd jij van bijzondere kleding die gedurende de jaren/ eeuwen is gemaakt, dan moet je echt deze modetentoonstelling bezoeken. De modetentoonstelling is nog te bezoeken t/m 22 oktober 2017.

 

Op onderstaande foto lees je meer over de modetentoonstelling

Zaal: De Maker

Maison Dieulafait, avondcape of sortie circa 1895
zijde, gouddraad, glas, moire zijde, chiffon, metaal
Robe a la francaise circa 1757-1760
ripszijde, zijde, satijn, metaal, kant, katoen

Zaal: De drager

Kinderjurk, 1890
wol, zijde

 



Zaal: De restaurator



Zaal: De visionair 

Maison Martin Margiela: H&M 2011 Dekbedmantel

 

Het Centraal Museau wil ik bedanken voor de uitnodiging en dat zij opnieuw een waanzinnige modetentoonstelling hebben voortgebracht.

❤ Annemieke

 

Auteur

fashion-ladylovely@hotmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Knorr Surinaamse Roti

augustus 10, 2017