Uncategorized

Go Fashion Fair


GO Fashion Fair: eerste zelfstandige,
duurzame modebeurs van Nederland

GO Fashion
Fair is de eerste zelfstandige duurzame modebeurs van Nederland en vond plaats
in het monumentale Scheepvaartmuseum op 26 en 27 januari 2014. Toegankelijkheid, duurzaamheid en mode staan
centraal voor GO Fashion Fair, de hele beurs werd zo duurzaam mogelijk
ingericht. 

Op de beurs stonden veel jongen en startende ontwerpers, die met hun collecties een frisse wind zijn voor de modewereld
Er stonden rond de 80-100 merken zoals Dutch Basics, B-made. Dyvsign , Barbara Munsel, Okimono, Saccoo en SHHG. 
De collecties bestaan uit mode voor vrouwen, mannen en kinderen, accessoires en lifestyle en zijn allen qua stijl zeer uiteenlopend.
Naast het bewonderen van de prachtige merken waren er ook andere dingen te ondernemen tijdens de beurs. De beursmanager Dorieke Bovenberg organiseert drie catwalkshows waar de deelnemende merken getoond worden. 

GO Fashion Fair is een initiatief van Green Orange Fashion, het internationale platform voor duurzame mode dat is opgericht door Sylvie Verdierre en Stephan Waals.
Esencia

Esencia : Opgezet door een Boliviaanse vrouw en een Japanse vrouw opgegroeid in Denemarken. Natuurlijke producten van hoge kwaliteit met eenvoudige ontwerpen, gebruikmakend van het vakmanschap van de inheemse vrouwen/ambachtslieden uit de Andes regio. De producten zijn gemaakt van de mooiste natuurlijke Alpaca, Lama vezels en Pima katoen. Het merk heeft een kids collectie en een vrouwencollectie.
Wat een bijzondere collectie vond ik dit. Super zacht materiaal en mooi gemaakt.
Hopsan

Hopsan; Hippe babykleding:  Let it grow! Organic cotton, take car with love and it will grow, green environment, play&sleep, unique machinery, no seams. reduced wasted. 
No Waste is de focus bij Hopsan. De mooie breisels worden op een breimachine geproduceerd zodat er geheel naadloos wordt gebreid, dit geeft een extra toevoeging aan het draagcomfort. 
Ze werken met biologisch katoen die het GOTS certificaat heeft. De geweven stoffen zijn fair trade en handgeweven.
Ik vind de kledingstukken erg zacht en mooie prints hebben. Ik vermoed ook dat deze kleding erg veel warmte bied waardoor je kind het niet snel koud krijgt
Jazu Jewellery
Jazu Jewellery:  Deze handgemaakte sieradenlijn is opgezet door Carin van Es.
De stijl van Jazu is puur, sierlijk en stijlvol. Carin haalt haar inspiratie uit verschillende culturen, natuur, films, Parijs, Oud Griekenland en India.
Ik vind de sieraden erg mooi en heel fijntjes. Een aantal armbandjes om je pols maken het een kleurrijk geheel.
Sprout Watches
Sprout Watches: De collecties zijn gemaakt van duurzame elementen zoals biologisch afbreekbaar mais, bamboe, kurk, biologisch katoen, Swarovski’s loodvrij kristal. Ze staan voor een eco-vriendelijk, mode vooruit denkend uurwerk. Er is een mannen, vrouwen en kindcollectie.
Ik vind het bijzonder dat je van kurk of bamboe een horloge kunt maken. In de collectie zitten mooie, modieuze horloges. 
Zelf vind ik het erg belangrijk om bewust te zijn wat ik draag, eet of op mijn huid smeer. Gelukkig wordt hier steeds meer aandacht aan besteedt. Ongeacht dat de kleding Fair is moet het natuurlijk ook op een Fair manier zijn geproduceerd, pas dan mag je je echt Fair noemen.
Mijn complimenten voor de organisatie. Ook hoe het vervoer geregeld was. Met een boot die bij Amsterdam Centraal lag werd je binnen 5 minuten naar Het Scheepvaartmuseum gebracht!
♥ Annemieke

Reacties



februari 4, 2014 bij 11:33 pm

Great photos 🙂

Do you want to follow each other, just let me know on my blog?!

http://danadimitras.blogspot.it/



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blog of the month: January

februari 1, 2014

Favorites of January

februari 6, 2014