Waarom de herfst wel leuk is
Herfst

Waarom de herfst leuk is

Oke, ik ben eerlijk met je. De herfst is het begin van de donkere dagen! De gordijnen gaan eerder dicht, het licht eerder aan en de kaarsjes worden aangestoken. En ook ik vind dit niet heel erg leuk. Hoewel de kaarsjes aansteken ik gezellig vind. Maar dat saaie, vervelende regenachtige, koude weer. Brrr. Nee, echt niet. De herfst kent ook mooie tijden. Dat prachtige, heldere weer, als de zon schijnt en de lucht knalblauw is. Prachtig vind ik dit.

De herfst kan ook echt wel leuk zijn en brengt prachtige momenten met zich mee. Met deze 7 redenen waarom de herfst wel leuk is, hoef jij nooit meer zwaar naar het herfstseizoen te kijken.

7 redenen waarom de herfst wel leuk is!

Je gaat beter slapen

Het wordt eerder donker, waardoor jij je ook eerder moe en slaperig gaat voelen. In combinatie met dat saaie, regenachtige weer, wat getik geeft op de ramen en de verwarming aan. Wordt je wel slaperig en kan je toch heerlijk in slaap vallen. Niet dat klamme gedoe van de zomer.

De feestdagen komen dichterbij!

Yes, ik begin mij al te orienteren wat ik wil met de feestdagen. En de herinneringen van de feestdagen en alles rondom de feestdagen komen weer oppoppen. Ik word er blij van. Kerstbomen, lichtjes, cadeautjes, verlichting van huizen en winkelstraten. Het blijft gezellig!

De gekleurde natuur

Hoe mooi zijn de gekleurden bomen en de bossen. Trek er op uit de natuur in! Even weg van de drukte en je dagelijkse gewoontes.

Televisie kijken

In de herfst begint het nieuwe televisie seizoen weer! Alles nieuw en geen herhalingen.

Typische herfst recepten

Typische herfst recepten of nieuwe recepten proberen. Stamppotten maar op een nieuwe manier, soepen, bakgerechten. Lekker kokkerellen, want het regent toch vaak buiten. Dan is het toch leuker om je tijd in de keuken te besteden. Van lekker eten wordt je toch blij! Ik namelijk wel.

Huiselijke gezelligheid

In plaats van dagen buiten te zijn, trekken we ons meer terug in ons huis. En dat vraagt toch echt wel om gezelligheid. Samen spelletjes doen, geurkaarstjes aan, fleecedeken op de bank, warme chocolademelk met veel slagroom, een herfstboeket of andere herfstachtige dingen in huis. Pompoenen, series kijken, chipsdagen, lang in bed blijven liggen.

Je huis herfst klaar maken doe je met deze tips

Nieuwe kleding

Je kan je truien en lange broeken weer dragen. Ook liggen de nieuwste en mooiste collecties in de winkels. Time to shop of kijk eerst even in je kledingkast of je daadwerkelijk iets nodig heb!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 2764.svg

Annemieke

Groenten spiesjes

december 22, 2021