Wat heb ik geleerd in 2020?
Personal

Wat heb ik geleerd in 2020?

Het jaar 2020 is voorbij. Spannend vind je niet? Ik ben reuze benieuwd hoe het nieuwe jaar gaat verlopen, wat komen gaat voor de wereld, maar ook voor jou en mij? Veel heb je zelf in de hand en veel ook niet. Als ik terugkijk op het jaar 2020 heb ik vele leermomenten gehad. Wat ik leerde in 2020 zal ik je vertellen.

1. Geef nooit op!

Wat jij wil, ga jij ook bereiken. Als je vervolgens iets bereikt hebt, geeft het je kracht om het volgende te bereiken.

2. Vertrouw op je eigen gevoel en luister naar je eigen gevoel

Wat andere ook zeggen of vinden, het geven van hun goede raad -volgens hun- naar jou. Ben jij nog altijd diegene die uiteindelijk beslist. Ik ben altijd al iemand geweest die op haar eigen gevoel vertrouwt en hiernaar luistert. Maar als iemand je gaat vertellen dat het aan jouw ligt, terwijl dit toch niet was. Dan ben ik weg en luister ik niet meer. Zonde van mijn tijd hoor. Mijn kostbare tijd ga ik niet verspillen aan iets wat niet goed voelt. Het ging om het volgende even kort genoteerd. Ik zou beginnen aan een nieuwe baan. Het bedrijf stond/staat nog in de kinderschoenen, maar los hiervan vind ik dat als je nieuw personeel gaat aannemen al het papierwerk wat je nodig hebt voo nieuw personeel ook in orde moet hebben. Niet dat er elke keer wordt gevraagd, wil je dit nog inleveren of dit en dit. Kom op heej, dan ben je mij al kwijt. Een keertje dan zie ik het nog door de vingers, maare meerdere keren nee. Hierop heb ik haar passende feedback gegeven, deels werd begrepen, deels ook niet. Even mijn frustraties kwijt hoor, maar dit heb ik ook gedeeld met een goede vriendin, mijn moeder en partner. Ach als ik er op terugkijk doet het mij vrij weinig en ben ik blij daar niet te gaan werken.

3. Rot dagen en je rot voelen is steeds normaler geworden en helemaal niet erg

Rot momenten horen bij het leven. Je niet anders voor doen en gewoon huilen, je rot voelen, nergens zin in hebben. Is menselijk en mag.

4. Sparren met vrienden en/of een coach kan verhelderd zijn.

Zelf heb ik een klein groepje hechten vrienden, echte vrienden. Met een aantal kan je over het ene onderwerp gemakkelijker praten als met de andere. Zo heeft ieder zijn expertise, kwaliteiten en eigenschappen waar je mee klikt. Met 2 goede vriendinnen en uiteraard met mijn moeder kon ik het afgelopen jaar goed praten, het onderwerp is persoonlijk en houd ik voor mij. Sorry. Maar het geeft zo veel meer verlichting en een andere kijk. Daarnaast is het ook fijn. Iemand die buiten je eigen netwerk staat, waarvan je elkaar niet kent even sparren over een bepaalde zelfde levensgebeurtenis is ontzettend fijn en verhelderd.

Wat leerde jij in 2020?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 2764.svg
Annemieke

Auteur

fashion-ladylovely@hotmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 tips voor een leuke kerst

december 21, 2020

Mijn doelen voor 2021

januari 6, 2021