Interior / Lifestyle

Woontrends 2017-2018

Altijd als het nieuwe seizoen begint, maakt niet uit of dit mode of wonen gerelateerd is, krijg ik altijd veel zin om ready te zijn voor het nieuwe seizoen en op zoek te gaan naar de nieuwste trends.
Herken je deze vibe ook? En ben jij van plan je interieur aan te pakken? Dan wordt je vast ook enthousiast van onderstaande woontrends.

Kleuren
De volgende kleuren zien wij terug in het interieur:
Wit wordt de belangrijkste dragen van het kleurenpalet. Daarnaast zien we, bruintinten, metallic kleuren zilver en goud, warme aardetinten en warme basic materialen zoals goud, koper en hout.
(Donker)groen-, blauw-, poeder en zandtinten, warm en donkerrood, aubergine paars, oranje, oker geel, natuurlijke vergrijsde tinten en zacht roze.

 

Industrieel maar dan een tintje warmer.

Materialen
(Echt) marmer, hout, geknoopt, gehaakt, breiwerk, natuurlijke materialen, aaibaar, franjes, fluweel, glanzende kussens,

Spreekwoorden
Spreuken of woorden die jou aanspreken en waarmee jij je interieur wil opleuken. Doen! Een gezellige kussen met een gave tekst of een klein lief woordje of centraal in je hal of op de muur van je woonkamer. Dit kan allemaal.

Bron: Pinterest
Veel groen door middel van echte planten
 

Geometrie, typografie en holographic
Geometrie: Cirkelvormen, driehoeken of ruitjes in rondom je lampen of de muur als behang of door het aanbrengen van verf. Planten en bloemenpatronen, botanische prints. Typografie: hang de mooiste prints, foto’s en kunstwerken  bij elkaar. Holographic: Producten met regenboogglans en unicornglow, veel glitter en futuristische prints

Typografie, Bron Louis Poulsen

Houtelementen
Stoer of robuust. Het echte hout.

Exotisch
Hoe meer kleur, hoe beter

 

Exotisch, Bron: Maisons du Monde

 

Colorblocking
Overgewaaid van de catwalk en mag nu gezien worden in huis. Combineer een knalkeur kobalt blauw met, okergeel en mosgroen. Of houd het bij 1 knalkleur en combineer dit met een warme rustige tint.

Overige
privé en werk worden steeds vaker gecombineerd, daarbij hebben we aan een mooie keukentafel al genoeg hebben. Invloeden van de jaren ’50, ’60, ’70 en ’80. Luxe uitstraling, zitzak.

❤Annemieke

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn woonkamer details

oktober 5, 2017

De blije boterham

oktober 14, 2017